Ga naar hoofdinhoud

Xalvadors van start

Rotterdam – Voetbalvereniging XerxesDZB lanceert een webpagina geheel gericht op jonge sporters met een verstandelijke of geestelijke beperking. De Xalvadors – zoals spelertjes van het g-team worden genoemd – willen via de website ook andere kinderen met een beperking enthousiast maken om te gaan bewegen.

De website is op maat gemaakt voor de kinderen. Zo kan je er de ‘oefening van de maand’ vinden zodat er ook na de training thuis kan worden geoefend en met het  ‘gebaar van de maand’ is er aandacht voor de communicatie tussen spelers en leiding. Omdat de spelers zich niet altijd goed verstaanbaar kunnen maken worden regelmatig gebaren gebruikt.

Vorig seizoen ging het g-team van XerxesDZB uit de startblokken met een aantal enthousiaste ouders en trainers.  De trainers zijn professionals die gewend zijn te werken met de doelgroep. Al snel trainden zeven spelertjes iedere woensdag op het hoofdveld van de vereniging. Het enthousiasme van begeleiders en kinderen maakt dat diverse bedrijven het team willen steunen. Ook de bouw van de website werd mogelijk gemaakt door sponsoren en donateurs.

Sportplus

Sportplus vereniging XerxesDZB werkt samen ook met andere sportverenigingen in Prins Alexander om het sporten voor kinderen met een beperking mogelijk te maken. Er wordt kennis gedeeld om de doelgroep goed te kunnen begeleiden en er vindt over en weer doorverwijzing plaats zodat kinderen een sport kunnen kiezen die goed bij ze past. Stichting MEE en Rotterdam Sportsupport

Doe mee!

Voor komend seizoen wil XerxesDZB graag Xalvadors-team uitbreiden.  Ouders of verzorgers kunnen hiervoor een mail sturen naar Xalvadors@xerxesdzb.nl of een keer langskomen op een training, woensdagen tussen 17.30 en 18.30 uur. Sportpark Faas Wilkes, Igor Stravinskisingel 1 in Rotterdam.

Back To Top