Ga naar hoofdinhoud

Waarom deze ‘prikkelende’ beurs? Wij horen in de branche dat er behoefte is aan een laagdrempelige beurs met betaalbare standruimte voor exposanten en gratis toegang voor bezoekers. Een beurs met impact, waar bezoekers geïnformeerd en geïnspireerd worden.

De VeineDAGEN is een initiatief van de makers van Veine Magazine. Veine spreek je uit als Vèhnne en staat enerzijds voor gelukzaligheid en anderzijds kun je Veine vertalen als de bloedader. Naast een prettigklinkende naam vonden we de betekenis illustratief. Een bloedader staat voor verbinding en zo is ook de band van ouders met een kind met een beperking. Daar waar andere kinderen hun vleugels uitslaan en loskomen van ouders, blijven deze kinderen veelal heel dichtbij. Als het niet letterlijk fysiek is dan is het wel mentaal.
Anderzijds sluit de uitleg van Veine feilloos aan op de visie voor een beurs, waar ouders, kinderen en volwassenen met een beperking en anderen die dagelijks omgaan met mensen met een beperking positieve en praktische handvatten krijgen om nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling. Wij denken dat ontwikkeling en comfort gelukkig maken. En elk kind of volwassene met een beperking verdient het gelukkig te zijn.

Tot slot zijn we uit op “fijne” dagen, waar we graag fabrikanten, professionals uit de zorg en ouders van en met (jongvolwassen) kinderen met een beperking ontmoeten. Wat beweegt hen? Wat hebben zij nodig? Hoe kunnen we hen nog meer faciliteren, adviseren en inspireren?

De organisatie

Het initiatief tot de organisatie van de VeineDAGEN is in 2019 genomen door de makers van Veine Magazine. De organisatie is in handen van Mariëlle Franken en Renée Ruisch.

Mariëlle Franken

Mariëlle is enorm betrokken bij de doelgroep, werkend o.a. als communicatie adviseur voor een Medische Kindzorg Instelling, die kinderen dagelijks intensieve verpleegkundige) zorg en behandeling biedt in een kindgerichte omgeving.
Ze werkt binnen een live communicatie bureau en het organiseren van beurzen en evenementen vindt ze het leukste wat er is.
Naast haar werkzame leven doet Mariëlle veel vrijwilligerswerk en is zij o.a. betrokken bij een stichting, die zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen, die intensieve en/of palliatieve zorg en/of begeleiding nodig hebben, ondersteunt.

Renée Ruisch

Renée is als moeder van een meervoudig gehandicapte dochter al lange tijd betrokken in deze branche. Ze heeft een eigen communicatiebureau en werkt voor bedrijven als Woonbron, de Hypotheekshop, Heijmans enzovoort.
– Initiatiefnemer en voorzitter Stichting Zomerkind (realisatie van een kinderdagcentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen 2010-2017)
– Hoofdredacteur Veine Magazine (magazine voor ouders van kinderen met een beperking) (2015-heden)
– Voorzitter Halte Zomervilla (realisatie van een woon- en logeerhuis voor meervoudig gehandicapte kinderen) (2017-nu)

Veine Magazine

Uitgangspunt van Veine magazine is net als de beurs informeren en inspireren. We willen onze lezers laten weten wat er speelt op het vlak van medische ontwikkelingen, hulpmiddelen, therapieën en allerlei praktische zaken waar ouders en begeleiders mee te maken hebben. Zo zullen wij onder andere aandacht besteden aan vakanties, vrije tijd, sport, wonen, vervoer, wetgeving en financiën.

Waarbij we de informatie niet zullen beoordelen of kwalificeren. We zullen ervaringsdeskundigen interviewen en hun mening laten geven, maar een oordelen laten we graag aan u als lezen over.

Meer informatie

Back To Top