Skip to content

SoupMaker

Eten maken kan ook leuk zijn

Eet- en slikproblemen zijn niet vreemd voor veel gehandicapte kinderen. Als ouders willen we natuurlijk dat onze kinderen gezond en voldoende eten. Dus worden er veel maaltijden gepureerd. Maar zelf loop ik er tegenaan dat het altijd extra werk is. Ik gebruik de staafmixer voor het vlees en de groente, maar aardappels gaan op behangplaksel lijken. Die prak ik dan maar weer even met een vork. Al met al een heel gedoe, terwijl ik ook de rest van het gezin aan tafel wil.

Totdat een bekende mij wees op de soepmaker. De soepmaker? Nou eigenlijk de SoupMaker. Een fraai zilver apparaat dat op zich niet misstaat op een aanrecht. Je gooit de ingrediënten erin en 20 minuten later is de soep (helder, gebonden of lepelrechtop dikte) klaar. De soepmaker pureert, mengt en dankzij een efficiënt verwarmingsvermogen kunnen de ingrediënten ook worden gegaard. Het apparaat houdt het eten 40 minuten warm. En dan kan ie ook nog worden gebruikt om een compote of een smoothie te maken. Je kunt het apparaat als gewone blender gebruiken.

Enige verkenning op google levert ook nog een negatief punt op. De SoupMaker kan heel warm worden aan de buitzijde. Wel oppassen dus. Maar dit ene negatieve puntje mag de pret niet drukken. Voor mijn kind alleen nog maar gezonde maaltijden, die niet teveel tijd kosten. Voor de niet zulke creatieve kokers, je krijgt bij het apparaat een boekje met recepten. De vissoep is mijn favoriet.

Verkrijgbaar bij winkels met huishoudelijke producten.

Back To Top
Ga naar de inhoud