Skip to content

“Renske met Wielen”

Renske met Wielen is een boekje met een boodschap, een boekje over onvoorwaardelijke vriendschap. Een boekje, dat de eerste kindervragen beantwoordt, maar vooral laat zien dat iemand in een rolstoel helemaal niet anders is/wordt. Bovenal een heel leuk verhaal. Het taalgebruik is speels en toegankelijk. Daarmee is het een leuk voorleesboek. Iets oudere kinderen zullen het met veel plezier zelf lezen. Het boekje is bedoeld voor kinderen van 6 – 11 jaar en heeft als thema Vriendschap met iemand in een rolstoel. En laat zien dat iemand in een rolstoel niet raar of minder is.

Samenvatting:
Renske is een meisje van 8 jaar, dat door een ongeluk in de zomervakantie in een rolstoel terecht komt. Dat is voor haar en haar beste vriendjes Lizzy en Tygo best wel even wennen. Het roept ook vragen op bij de kinderen in de klas. Kan je nog wel samen spelen als Renske in een rolstoel zit? Waarom zit Renske in een rolstoel? Moet Renske nog steeds klusjes thuis doen? Kan Tygo nog wel verliefd op Renske zijn? Is Renske anders?
Renske moet leren met de rolstoel om te gaan, haar huis wordt aangepast, Renske gaat een rolstoel uitzoeken en Renske gaat terug naar school. Gaandeweg het verhaal ontdekken Renske en haar vrienden steeds meer mogelijkheden. Het blijkt dat een meisje in een rolstoel helemaal niet zo raar of anders is dan rest van de klas. Ook zien ze dat ze samen nog steeds erg leuke dingen kunnen doen: samen buitenspelen, samen naar een concert en zelfs bij elkaar logeren is mogelijk. Soms is het wel een beetje spannend, maar ze zien dat er eigenlijk niet zo veel veranderd is. Ja: Renske heeft wielen en kan niet lopen, dat is het enige verschil!

De auteur:
Wendy Legierse-Louwers (1974), woonachtig in Eindhoven, kwam zelf op 24-jarige leeftijd in een rolstoel terecht. Ook voor haar en haar omgeving is er veel veranderd. Een moeizaam, emotioneel proces.
Dankzij steun van haar man, haar ouders en geweldige vrienden, heeft ze zeker haar weg gevonden. Er zijn nog maar heel weinig dingen die zij niet doet of moet laten, omdat ze in een rolstoel zit.
Veel van de vragen en uitspraken in het boekje zijn in het echt ook aan haar gesteld en veel situaties in het boekje komen uit eigen ervaring. Met dit boekje hoopt zij bij te dragen aan een positiever beeldvorming en meer respect voor elkaar. Het afgelopen schooljaar heeft Wendy in de regio Eindhoven zeer regelmatig basisscholen bezocht om hier voor te lezen uit Renske met Wielen, maar vooral ook om daarna alle kindervragen te beantwoorden.

Het Boekje:
Het kinderboek Renske met Wielen (A5 liggend) telt 60 pagina’s en heeft een harde kaft. Omslag en binnenwerk zijn in full colour uitgevoerd. Met prachtige Illustraties van Richard van Lange. Het voorwoord is geschreven door Carole Thate, directeur Johan Cruyff Foundation. Per verkocht boekje doen wij een vaste donatie aan NSGK. Verkoopprijs €13,95. Het boekje wordt zonder winstoogmerk verkocht!

Meer informatie en bestelmogelijkheden

Back To Top
Ga naar de inhoud