Skip to content

Column van Arie: Leuke dingen in lastige tijden 

Het is nou niet gepaald de leukste tijd met alle beperkende maatregelen, af en toe lijkt het wel of alles in een hoog tempo in negatieve zin veranderd. Zo’n lastige tijd zet ondernemers aan het denken. Hoe gaan we het doen? Hoe houden we het bedrijf overeind? Hoe zorgen we voor onze medewerkers? Hoe kunnen we onze klanten nog helpen? Kortom af en toe lijkt het hier wel de hogeschool voor puzzelen, terwijl wij eigenlijk bezig zouden moeten zijn met het uitoefenen van ons mooie vak.  

 Op zoek naar balans 

Als het tegenzit, moet je gewoon even iets leuks doen, roep ik regelmatig tegen onze medewerkers. En echt waar, dat help vaak! Het helpt ook als je weer even kunt terugdenken aan leuke dingen in het verleden of vooruitdenken aan leuke dingen die je nog gaat doen. Maar in deze tijd lukt het slecht. Het gekke is dat een negatieve spiraal niet altijd om te buigen is naar iets leuks en dan lijkt het ook wel alsof we ineens helemaal niets leuks meer doen. En dat terwijl die leuke dingen zo broodnodig zijn. 

Zo hebben we ooit de FUN middag in het leven geroepen. Iedere medewerker krijgt een dag in de maand de mogelijkheid om iets geks of leuks te maken of te doen met of voor een klant. Iets dat niet vergoed wordt of iets dat er gewoonweg niet is. Zo maakte we ooit voor een jongeman een knots van een waterpistool op zijn rolstoel, elektrisch bediend met zijn hoofd omdat dit de enige manier was waarop hij kon schieten. Of die keer dat we een orthese op een ski maakten zodat de gebruiker in de sneeuw ook de heuvel af kon skiën samen met zijn vrienden. En hoe gaaf wat die orthese achter op die dikke motorfiets omdat ouders en zoon in een orthese wel motor konden rijden. En als je denkt dat voetballen niet kan in een rolstoel, dan heb je het mooi mis! Ook dat konden we fixen!  

 Als ik hieraan terugdenk krijg ik weer een glimlach op m’n gezicht. Blije gezichten bij kinderen, ouders, therapeuten en bij onze medewerkers. Maar door COVID staan deze FUN middagen stil. Daar is ie weer; een neergaande spiraal van leuke dingen. Terwijl iedereen wel toe is aan iets leuks of geks. 

Dus wil jullie allemaal vragen mee te helpen. Laten om ons hier niet bij neerleggen en kom in actie ouders, begeleiders, therapeuten! Jullie hebben vast wel wat gekke ideeën, ik daag jullie uit. Doe mee, ga naar onze website, klik op het linkje FUN en schrijf jouw verhaal.  

Arie v Tienhoven  

Sociaal en circulair ondernemer.  

 

Back To Top
Ga naar de inhoud